skip to Main Content
0575-820000 info@spekschoorbv.nl login APIERO

Ruud Maass van Cargill

‘Spekschoor is mijn nummer één: veilig, enthousiast en flexibel’

“Binnen Cargill is Spekschoor echt mijn nummer één voor industriële reiniging, want bij Cargill staat persoonlijke veiligheid op nummer één en als je ziet hoe Spekschoor daarmee omgaat, dat is heel bijzonder”, vindt Ruud Maass, Production Supervisor. Cargill is met circa 1200 fabrieken wereldwijd een van de grootste voedingsmiddelenproducenten ter wereld.

“Spekschoor is bij ons in Zaandam begonnen met het reinigen van wat bunkers en omdat dat beviel van weerszijden, zijn de werkzaamheden verder uitgebreid. Ze zijn ook laswerk gaan verrichten en inmiddels verzorgen ze ook de wanddiktemeting van de silo’s en maken de roosters, drogers en bijbehorende kanalen schoon.”

Spekschoor Industriële Reiniging werkt op verschillende Cargill locaties. Bij Cargill Cocoa & Chocolate in Zaandam komen cacaobonen binnen als grondstof, die worden verwerkt tot een cacaomassa. Deze vloeibare substantie gaat deels naar de chocolade-industrie en deels wordt hij verwerkt tot onder meer cacaopoeder en cacaoboter. In de silo’s in Zaandam worden de cacaobonen en de cacaodoppen opgeslagen, alsmede de halffabricaten. De silo’s, kanalen, roosters en drogers vormen daarmee een kritisch onderdeel van de bedrijfsprocessen. “Het is superbelangrijk dat ze goed schoongehouden worden, want verontreinigde kanalen verhogen de kans op brand”, legt Ruud Maass uit. Hij maakt daarom dankbaar gebruik van het Apiero-systeem van Spekschoor. “Eén keer per jaar krijgen we een melding van het systeem en dan worden wij er weer aan herinnerd dat alles gecontroleerd moet worden. Na het reinigen krijgen wij ook een certificaat, hiermee kunnen we aan diverse afnemers laten zien dat onze silo’s periodiek gereinigd worden.”

Veiligheid voorop

Maar het allerbelangrijkste is toch wel de veiligheid. “Daar gaan ze goed mee om. Spekschoor loopt voorop met het toepassen van nieuwe manieren, nieuwe materialen en de expertise daarin. Ze hebben echt alle middelen om het werk veilig te kunnen uitvoeren en ze zijn op de hoogte van wat er in de markt te krijgen is.” Ruud Maass is bovendien heel tevreden over de snelheid en flexibiliteit van de jongens. “Als wij een calamiteit hebben, bijvoorbeeld een verstopte silo, dan kunnen we ze altijd bellen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ze staan er echt met een paar uur en lossen het op een goede en veilige manier op.”

Ongekende drive
“Die drive van de jongens van Spekschoor is ook ongekend. Ze hebben echt lol in hun werk. Het is natuurlijk altijd werk met veel risico wat ze uitvoeren, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ze het goed doen en dan zit ik met een gerust hart achter mijn bureau.”

Website van Cargill

Gert Engelen

“Ik ken Vincent als een zeer betrouwbare partner als het gaat om uitvoering. Afspraak is afspraak. De werkzaamheden die Vincent en zijn medewerkers in opdracht kregen moesten altijd in de nacht worden uitgevoerd. Als er een probleem was dan werd dat eigenhandig opgelost. Vincent is een schoon voorbeeld van mensen ontzorgen. Klasse Vincent.”

Service categorie: Aannemer
Jaar eerste keer aangenomen: 2005 (meer dan eens aangenomen)
Belangrijkste kwaliteiten: Op tijd, Hoge integriteit, Creatief

Tom Nap

Vanmorgen in Emmen de NVWA op bezoek gehad voor een en inspectie.

NVWA was onder de indruk van het hoge hygiëne niveau en de manier waarop we zaken vastgelegd hebben (kleendesk / apiero) Dit hoge niveau hebben we onder andere te danken aan de mannen van Spekschoor en Kleentec! Dus: compliment voor jullie en jullie medewerkers

Bedankt!!

Met vriendelijke groet,

Tom Nap
Locatiemanager Emmen / O&O Meppel

Back To Top